25 Ocak 2013 Cuma

J. J. Abrams Kimdir?

Jeffrey Jacob Abrams27 Haziran 1966 doğumlu, daha çok Jeffrey Abrams veya J. J. Abrams olarak anılan film ve TV yapımcısı. En büyük başarıları ABC televizyonunda yayınlanan AliasLost ve Fox ta yayınlanan Fringe dizileridir.

Yahudi asıllı bir aileye mensup olan Abrams New York'da doğdu, Los Angeles'da büyüdü. Lisedeyken tiyatro çalışmalarının aktif bir üyesiydi. Babası Gerald W. Abrams ve annesi Carol Abrams da yapımcıdır.
16 yaşındayken Nightbeast filminin müziklerini yaparak film dünyasına girdi. 1990'da ilk filmi Taking Care of Business'ı yazdı ve prodüktörlüğünü yaptı. Bunları Harrison Ford'un oynadığı Regarding Henry ve Mel Gibson'ın oynadığı Forever Young takip etti.
1998'de Armageddon filminin prodüktörlüğünü yaptı. Aynı yıl dört sezon süren ilk dizisi Felicity'i yarattı. Kurduğu prodüksiyon şirketi "Bad Robot" ile Alias ve Damon Lindelof ile Lost'u yarattı. 14 Temmuz 2006'da Paramount Pictures ve Warner Bros ile 55 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı.[1]
İlk yönetmenlik deneyimini 2006 filmi Mission: Impossible III ile yaptı. 2008'de Cloverfield'in yapımcısı oldıu. 2009'da ünlü dizi Star Trek'in film versiyonunu çekti.
Yazarlık ve yönetmenlik dışında Alias'ın tema şarkısını, Lost'un açılış temasını, Felicity ve Fringe dizilerinin tema şarkılarını yazdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Try Relay: the free SMS and picture text app for iPhone.