4 Şubat 2013 Pazartesi

Slash and Myles Kennedy Featuring The Conspirators İstanbul Konseri :Tanışma ve Konser


Cumartesi gecesi bildiğiniz üzre Slash konserindeydim. Şimdi daha önceki yazılarımda olduğu gibi Slash konseri, Slash ve The Conspirators 'ın bassçısı Todd Kers'le kısacık tanışmamı anlatacağım.
 Cumartesi günü Saat 11 gibi arkadaşlarımla Taksim'de buluştuk. İlk kez bir grubun otelini önceden bulamadık. 5-6 tane otel dolaşıp, Slash'in orda olup olmadığını öğrenmeye çalıştık. Ziyaret ettiğimiz oteller arasında Çırağan yoktu ve bizi bir kez daha yaktı Çırağan Palace! Daha önce 2 defa Axl Rose burada kalmıştı ve biz Guns N' Roses'la Sheraton 'da tanışırken Axl Rose 'u kaçırmıştık. Sonuç olarak Slash de burada kalmış...Otelini basamadık !
Malt Konseri
  Konser alanına 12'ye çeyrek kala gibi geldik. İlk gelen 54 kişinin koluna numara yazdılar ve saat 18.00da kapılar açıldığında ilk bu insanlar girdi. Ben de ilk içeri girenler arasındaydım. İlk önce Malt konseri izledik. Malt şarkılarına katılım yoğunlukla ön ortadan ve normal bilet alanlardan geldi. Malt konseri sırasında, bateristleri Güray Gürsoy zillerden birini devirdi. Konser boyunca o zil olmadan çaldılar. İyi ki Malt 'ı seçmişler , her konserde Şebnem Ferah izliyorduk değişikilik olmuş oldu. Malt da gayet iyiydi.

SLASH KONSERI
  Slash gerçekten de söylenildiği saatte sahne aldı. İlk önce amfilerin arkasından şapkasının gölgesini gördüm. O andaki heyecanımı kelimelere dönkmem imkansız. Çığlık ve alkışlardan ilk şarkıyı duyamadık diyebilirim. Myles 'ın şaşırıp "'Woaw!" dediğini gördüm ve duydum. Seyirci tam gazdı. Slash konseri başlamadan önce ön sıradakilere ," love you so much , guitar hero" yazan kağıtlardan dağıttık.Ben kendime "Love you so much :) " yazan afişten aldım.
  Konser sırasında bana döndükleri anda afişi kaldırdım. Her seferinde Myles Kennedy üstüne alındı , bozmadım artık, aslında afişi Todd Kerns ve Slash 'e gösteriyordum. Her şarkıya eşlik ettim. Myles şarkılara eşlik edenlerle birebir temas kurdu. Bir ara telefonumun şarkı mı bitiyor diye eğildim , kafamı bi' kaldırdım Myles bana bakıyor . Hemen şarkıyı söylemeye başladım. "Hah şöyle.." der gibi baktı ve güldü. "Devil Horns" yapaken parmaklarımın uçlaını kıvırdım. O da aynı hareketi yaptı. Afişi kaldırdım yine gülümsedim. Bu sefer benim tarafıma geldi. " I love you too " dedi .
  Açıkçası deli gibi Myles Kennedy hayranı olduğum söylenemez , onu kendi grubu Alter Bridge 'de  daha çok seviyorum . Ama konser sırasında ister istemez celebrity crush oluyor insan. Slash seyircilere neredeyse hiç bakmadı gitarını çaldı ,konserini verdi. " Watch This " parçasında Myles da gitar çaldı.
  Konserin coşkusunu arttırmak için Todd sık sık gelip "c'moooon!" diye bağırdı.  Pena attı arka arkaya ,2 defa. İnsanlar 1.sini gördüler ama 2.sini görmediler. Ben Mahmut'un önüne düştüğünü görüp Mahmut'a söyledim. Tabii penayı kendisine aldı. Böylece pena kapamamış oldum. Ama konser sonrası Todd'la tanışıp fotoğraf çektirdim . Olsun bu da birşey...
  Slash and Myles Kennedy featuring The Conspirators İstanbul Set Listi şu şekildeydi:

Halo
Nightrain
(Guns N' Roses song)
Ghost
Standing in the Sun
Back From Cali
Mr. Brownstone
(Guns N' Roses song)
Shots Fired
Serial Killer
(Slash's Snakepit song)
Not for Me
Doctor Alibi
(Todd Kerns on lead vocals)
Watch This
Bad Rain
Rocket Queen
(Guns N' Roses song)
No More Heroes
Starlight
Anastasia
You're a Lie
Sweet Child O' Mine
(Guns N' Roses song)
Slither
(Velvet Revolver song)
Encore:
Welcome to the Jungle
(Guns N' Roses song) (Todd Kerns on lead vocals)
Paradise City
(Guns N' Roses song)

  Her şarkı ayrı bir güzeldi ancak bir Guns N' Roses hayranı olarak Welcome to the Jungle , Rocket Queen (eargasm ) , Sweet Child O' Mine, Mr. Brownstone ve nightrain 'i Slash'ten dinlemek paha biçilemezdi! Ayrıca her konserde olduğu gibi Slither şarkısında Myles grubu tanıttı. Velver Revolver hayranı olarak Slither'ı dinlemenin zevkinden söz etmiyorum bile...Guns N' Roses 'ın aksine ,grup üyeleri arasında bir iş anlaşmasından fazlası olduğu kesin olarak görülebilen bir gerçekti. Serial Killer parçasını Dubai'de ilk kez ,Türkiye'de 2. kez çaldılar. Bunu Slash de belirtti. Ayrıca Slash , "Türkiye'ye geleli 23 yıl oldu" dedi halbuki en son Guns N' Roses'la çalarken 1993 yolında Türkiye'nin 2. stadyum konserini vermişlerdi ( ilki 1993teki Bon Jovi konseriydi.).
  Starlight... Bu parça nasıl güzel bir parçadır ya! Benim en sevdiğim Slash ve Myles Kennedy parçası. Gözlerim doldu izlerken , çok ama çok güzeldi.
  Todd Kerns muhteşem sesiyle , Welcome To The Jungle ve Dr . Alibi şarkılarını söyledi. Adam hem yakışıklı ,hem bass gitar çalıyor ,hem de sesi güzel daha ne olsun ki ! Söylenilenlere göre sesi Axl Rose ile aynı oktava sahipmiş. Üzerinde bizden önceki Dubai konserinde birlikte çaldıkları Alice Cooper'ın baskılı tişörtü vardı.
  Baterist Brent Fitz gerçekten de Snape 'e benziyor. Hem çıkışta gördüm ,hem de konser sırasında kocaman gözleri var. Büyücü deseler inanırım.
  Bu arada ses sisteminin kötülüğünden yakınan ," ön sırada "çok insan vardı. Ancak bilindiği üzre konseri önden izlemek , sanatçıları görmek içindir. Önde ses her zaman kötüdür ,kimi zaman duyulmaz bile. Sağ hoparlörün önünde duran biri olarak saatlerce kulaklarım çınladı.
  Özetin de özetiyle konser bu şekildeydi... Yazıyı çoğu kez kısalttım haberiniz olsun. Şimdi imza kısmına geçelim...

Slash ve Todd Kerns'le Tanışma
Tanışmamız Meet & Greet şeklinde olmadı maalesef kabul etmediler. Slash UK Admini Raj ,Slash'le konuşup çıkışta bize imza vermenin mümkün olup olmadığını sordu. Slash de "Yağmur yağarsa imza vermeyeceğim ama hava ılık ve yağışsız olursa çıkacağım." demiş. Hava ılık ve yağışsızdı , yağmur yağmadığına ilk kez bu kadar çok sevindim. Çıkışta Raj'ın arkadaşlarından biri olan, konser ve imza canavarı Sarah ile tanıştım. Şu zamana kadar tam 21 imza almış Slash'ten , bu sefer de çıkacağından emin olduğunu söyledi. Söylediği gibi de oldu. Önümüze tel çekip arkasına geçip sıra olmamızı söylediler. Sıra olduk. Slash çıktığı anda bütün herkes sırayı bozup ön sıradakilerin üstüne atladı. Yani bizim. 2. sırada olamama rağmen 6. kişi falanımdır imza alan. Bileti imzalaması için uzattım . Slash'e "Sen efsanesin!" dedim. O da " C'moon.." dedi ve dil çıkardı.Gülümsedi. İmza verirken çok mutlu gözüküyordu. Sonra 2010 albümünde CD'nin tam arkasında yer alan kırmızı fonlu kısmı imzalattım. Onu çok sevdiğimi , iyi ki geldiğini, muhteşem bir şov olduğunu , onun bizim Guitar Hero 'muz olduğunu söyledim. Kısa zamanda çok şey söyledim. Slash gülümseyerek imzaladı ve yüzüme bakarak " Oh lady !Thank You!" dedi. Adamı resmen iltifattan bıktırdım. Korumalar yüzünden fotoğraf çekilemedik.

  Sarah ile birbirimize sarılıp o anı kutladık. İnsanlar hala Slash'ten imza almak için birbirlerini iterken biz sıradan sıyrıldık ve Todd Kerns'ün yanına gittik. Sarah ile bir önceki konser ve İstanbul konseri hakkında konuştular.Todd Sarah'yı tanıyordu. "Aa yine burdasın!" dedi ve ona sarıldı. O da konserden çok memnun ayrıldı. Sonra Todd bana döndü, Sarah'ya benim için "Arkadaşın mı?" dedi . Sarah da " Aaa evet seni çok seviyor." dedi. Toddla birbirimize sarıldık. Hayat yavaşladı... Sesini çok sevdiğimi , onu bir sonraki albümde daha çok duymak istediğimi söyledim kahkaha attı " Çok teşekkür ederim çok iyisin.Neden olmasın belki duyarsın.." dedi. Şaşkınlıkla sarılıp durduk öyle, korumalar beni almasın diye o da tuttu sıkı sıkı. O sırada  "Aklıma gelmişken biletimi imzalayabilir misin ? " diye sorudm "Tabii ki ,kalem ?"dedi . Sarah'nın kalemiyle biletimi imzaladı. "Fotoğraf da çekilebilir miyiz dedim" , "Tabii ki !neden olmasın?" dedi inanamadım. Fotoğrafta da şok halimi görebilirsiniz .Hemen Arman 'a döndüm fotoğrafımızı çekti. Fotoğrafı çeker çekmez ,korumalar sanki Todd izin vermemiş gibi "fotoğraf yok!" diye bağırarak Arman'ı ittiler.Arman fotoğraf da çekilemedi imza da alamadı malesef . Todd'un yanından ayrılırken " Yine gel, seni çok seviyorum! " diye bağırdım. O da " Umarım , bende seni " diye bağırdı. Aramıza diğer hayranlar girmişti ,(acıklı ayrılık müziği) ,sesi hala kulağımda... Todd'da solo albüm geliyor benden söylemesi.

Ardından hepsi tur otobüslerine binip yola çıktılar. Konserden sorumlu Pozitif 'n elemanı Güneş Bey otele uğramayacaklarını söylemişti. Ama uğramışlar sanırım. Ben İzmir yolundayken onlar Sofia ya varmışlardı.

 Görevlilerden aldığım kısa bilgiler:
Slash gerçekten ne sigara ne de alkol kullanıyor. Daha doğrusu gruptaki kimse alkol kullanmıyor. Sponsorları olan Monster enerji içeceiğinden tüketiyorlar.
Saat akşam 8 gibi akşam yemeğini yedi Slash.
Atatürk hava alanının VIP girişinden ülkemize giriş yaptılar.
Yazın izlediğimiz Guns N' Roses konseriyle ilgili komik bir şey öğrendim, Axl sahneye tam zamanında saat 10da çıkınca hepimiz şaşırmıştık. Axl kendine göre yine sahneye geç çıkmış. Görevliler Axl'a konserin 21.00 da başladığını söylemişler. O da "iyi yaa 10da çıkarım ben " diye düşünmüş , kendince yine sahneye geç çıkmış.
Slash'in koruması Junior, Pozitif çalışanlarını Slash'in yanında ; Axl Rose, Guns N' Roses ve Velvet Revolver 'dan bahsetmemeleri için uyarmış. Söylenene göre kuliste bu isimlerden bahsedilince Slash geriliyormuş. Velvet Revolver 'dan bahsedilmesini istememesi garibime gitmişti ama solistleri Scott'la pek iyi ayrılmadıklarını ve Scott'ın sonradan kendi grubundan atılınca " Velvet Revolver tekrar birleşecek !" demesi , Slash'i germeye yeter de artar bile.
Red Hot Chilli Peppers konserindeki organizasyonun kötü olması tamamen Pozitif'in önüne taş koyulmak istenmesinden kaynaklanıyormuş. Normalde stadyum konseri olacakmış ancak Türkiye'deki hiç bir stadyum çimlerin ezileceği gerekçesiyke izin vermemiş. Santalistanbul'la anlaşmayı yaptıktan 3 gün sonra Küçükçiftlik Park'tan izin gelmiş ancak anlaşma yapıldığından iptal edememişler.
Slash , Slash Turkey'nin admini Güneş Banu Özdemir ile kuliste buluştu. Kendisini burdan tebrik ederim. Hakediyordu zaten. Slash Turkey sayfasını Facebook 'dan beğenebilirsiniz.Ayrıca sayfada Slash konserinden önce yapılan yarışmaya fotoğrafımı yollayarak Slash imzalı Apocalyptic Love albüm kartı kazandım. Ancak alırken karışıklık oldu ve kart Emre Ünal' a gitti. Hakkım olan kartı en kısa zamanda alıp fotoğrafını paylaşacağım . Şimdilik imzalı biletim işte burda :


  Görevelilere imzalatmaları için verdiğim 3 adet albüm kapağım kayboldu albüm kapaklarını da geri alamadım. Konserden önce ve sonra üzücü şeyler yaşadım ancak bunları burda yazmayacağım. İnsanların vicdanlarına bırakıyorum ancak yaptıkları hiç hoş değildi.
  Konser öncesinde bir grup insan yanıma geldi. Sohbet ettik normal bi şekilde ve sonra içlerinden bir kaç tanesi "Siz o herkesin otelini bulup imza alanlardan değil misiniz !?" dedi. " Evet ." diyip gülümsedim pişkin pişkin. Sonra herkes "nası buluyorsunuz ? beni facebookdan eklesene , para vereyim benim için otel bulun" gibisinden şeyler söylemeye başladı. Beni tanımalarına şaşırdım , açıkçası hoşuma da gitti.
  Bir konser macerası da böylece son bulmuş oldu. İzmir'e  bir kez daha amacıma ulaşmanın verdiği mutlulukla döndüm. Bu sefer de yapabileceğime inanan herkese ve anneme çok teşekkür ederim. Bir sonraki konserde görüşmek dileğiyle...

Ayşegül "Ms. Brownstone" Palamutcu

email: aysegulpalamutcu@gmail.com
twitter:  https://twitter.com/MsBrownstone_


Try Relay: the free SMS and picture text app for iPhone.