30 Ocak 2013 Çarşamba

Slash Türkiye'ye geliyor! Peki Kim Bu Slash ?


  Bu aralar bir heyecanlıyım bir heyecanlı ki sormayın ! 1 ocakta İstanbul 'a gidiyorum. Tabii ki yine bir konser için. Çoğu insanın Guns N' Roses 'ın eski gitaristi olarak bildiği , benimse Velvet Revolver, Slash's Snakepit gibi gruplarda severek dinlediğim "Guitar Hero" ,Slash Türkiye'ye geliyor! Küçükçiftlik Park'ta konser verecek olan Slash bize unutulmaz bir akşam yaşatacak ! Ben de sahne önünde yerimi alacağım.



 Dünyada Rock N' Roll dinleyen hemen herkes için Slash bir efsanedir. Slash'in Guns N' Roses ile yayınladığı albümler dışında iki Velvet Revolver , iki de Slash's Snakepit albümleri var. 2010 yılında çıkardığı ilk solo albümünde Rock ve  metal müziğin sevilen solistleriyle çalıştı. Bu isimlerden bazıları ;Lemmy Kilmeister, Ozzy Osbourne , M. Shadows, Fergie , Dave Grohl, Kid Rock, Chris Cornell, Adam Levine. Ayrıca eski Guns N' Roses üyeleri de Slash'i yalnız bırakmamış albüme katkıda bulunmuşlardır. Beklenildiği üzere Axl Rose'un albüme hiç bir katkısı olmamış. Bana göre albümde hiç kötü parça yok. Hatta bu albüm sayesinde daha önce dinlemediğim bir kaç grup bile keşfettim diyebilirim.



Slash 2010dan günümüze kadar boş durmadı ve 22 Mayıs 2012 'de Apocalyptic Love adlı albümünü piyasaya sürdü . Bu kez tek bir vokalle çalıştı, Myles Kennedy. Alter Bridge adlı grubun solisti olan ve aynı zamanda da gitar çalan Myles Kennedy etkileyici bir sese sahip. Bir önceki albümden özellikle Starlight parçasını çok severim. Apocalyptic Love albümü hayranlık bırakan gitar rifflerini barındırıyor. Slash hala Slash ! Albüm bir kez daha ,Slash'in Rock N' Roll 'a ait olduğunu kuraklarımıza fısıldıyor. Albümdeki "Anastasia" adlı parçanın girişindeki riffler ,Johann Sebastian Bach'ın "Toccata and Fugue D minor" eserinden esinlenilmiş.


 Bu kısımda Slash hayranları bana birazcık kızabilir ancak Myles Kennedy'nin sesine alışamadım, ısınamadım yeni albümde. Ama yine de Slash'e en çok uyan isim yine Myles Kennedy olmuş , daha doğrusu Slash beğenmiş almış gruba bize de dinlemek düşer. Alter Bridge grubunda Myles muhteşem ama nedense Slash'le birlikteyken kulaklarım Axl Rose 'u arıyor .Myles kadar mükemmel bir ses aramıyorum, aslında adam fazla iyi. Kendim de dahil olmak üzere artık hayranların şu 94 öncesi Guns N' Roses 'ın toparlanması düşüncesinden kurtulması gerektiği fikrindeyim. Neyse susup dinleyeceğim söz veriyorum ! Konser için çok heyecanlıyım ! Ah bir de Slash'le tanışabilsem...
  Bu arada Slash ve Myles Kennedy'nin beraber turnelere çıktığı The Conspirators grubundan da söz etmeden geçemeyeceğim. Bateristleri Brent Fitz başarılı bir baterist olmak dışında, bir internet fenomeni olmuş durumda. Çünkü Brent Fitz acayip derecede Harry Potter serisindeki Snape 'e benziyor! Bu komik benzerlik yüzünden "Konsere ben Snape için gidiyorum ." diyene bile rastladım. Basçı Todd Kerns 'den de bahsetmemek olmaz, hem yakışıklı hem de yetenekli. Gruba canlılık getiriyor coşkuyu daha da arttırıyor resmen. Todd Kerns aynı zamanda back vokallerde ve konser sırasında söylediği solo parçalarda kulaklarımızı şenlendiriyor. Sesi inanılmaz !



Konser öncesi yazım şimdilik bu kadar. Konserden sonra görüşmek üzere ! Keep Rockin' !

Ayşegül

The Stone Roses - I Wanna Be Adored

HOPEs Literature and Song Lyrics: Slash İstanbul 'a Geliyor... Peki Kim bu Slash ?

HOPEs Literature and Song Lyrics: Slash İstanbul 'a Geliyor... Peki Kim bu Slash ?:   Bu aralar bir heyecanlıyım bir heyecanlı ki sormayın ! 1 ocakta İstanbul 'a gidiyorum. Tabii ki yine bir konser için. Çoğu insanın Guns N'...

Adolf Hitler Sabri


Try Relay: the free SMS and picture text app for iPhone.